awards_en_onderscheidingen_knipperij

Awards en onderscheidingen

De Knipperij is Winnaar TrendVision Award, Gold Award en Kapsalon Award genomineerd

Mede-eigenaresse en topstyliste Marjan begon tien jaar geleden met het deelnemen aan kapperswedstrijden. Na deelname aan een aantal verschillende competities kreeg ze de slag, èn het wedstrijdvirus, goed te pakken. Kijk mee achter de schermen.

‘We kunnen ons meten met de top van Nederland en doen dat geregeld

 

Coiffure Award

De eerste wedstrijd waaraan Marjan deelnam was de Coiffure Award, een fotocompetitie. “Ik deed mee met een dames- en een herenmodel. Ik was helemaal Gold Trophy Great Lengths knipperij winnaar 2009onervaren op het gebied van kapperswedstrijden, maar ik heb een visagiste en fotograaf ingehuurd en ben aan de slag gegaan. Super leuke kapsels gemaakt maar helaas niet genomineerd. Desalniettemin een ervaring rijker dat naar meer smaakte”


Gold Trophy Award van Great Lengths 2008

Na deze eerste kennismaking met kapperswedstrijden zette Marjan door, de tweede wedstrijd was voor de Gold Trophy Award van Great Lengths. Ook een fotocompetitie waarbij je een ‘voor-‘ en een ‘na’ foto maakt en die worden beoordeeld door een jury.
De jury nomineert enkele finalisten en tijdens de finale avond werden de winnaars bekent gemaakt. In 2008 niet in de prijzen gevallen maar dit zorgde er wel voor dat Marjan per sé nog een keer mee wilde doen.

Gold Trophy Award van Great Lengths 2009

In de volgende 2009 editie is het wel meteen raak voor De Knipperij: Marjan werd eerste met de Gold Trophy Award in de categorie Heren. Een reis naar Rome naar het hoofdkantoor van Great Lengths was de beloning alwaar nog meer kennis werd opgedaan over de natuurlijke hair extensions.

 

Gold Trophy Award van Great Lengths 2010

Het jaar daaropvolgend besloot Marjan mee te doen aan dezelfde competitie maar in de categorie Dames. Dat de winst en jaar daarvoor geen toeval was bewees ze door wederom namens De Knipperij met de hoofdprijs er vandoor te gaan. Wederom met een inspirerende trip naar Rome als gevolg.


Knipperij winnende coupe wella trendvision award 2012Wella Trend Vision Award 2011

Met de voorgaande wedstrijdsuccessen in haar zak kreeg Marjan de smaak goed te pakken. “In 2011, 2012 en 2013 deed ik mee met de Trend Vision Award van Wella Professionals, een wedstrijd voor alle Wella-salons in Nederland. Het is een nationale wedstrijd die doorgaat in een internationale wedstrijd voor alle nummer één winnaars over de hele wereld. Je krijgt een coach toegewezen die je bijstaat bij de realisatie van je idee. In 2011 was mijn coach Jeffrey Janssen. Helaas viel ik deze editie niet in de prijzen.”

 

Wella Trend Vision Award 2012

“Bij de Wella Trend Vision Award is het ook zo dat je op de dag van de jurering het kapsel achter de schermen opnieuw gaat maken waarna het model zich op het podium tijdens de show presenteert. De jury geeft punten maar ook het publiek kan stemmen. Zoiets is echt zenuwslopend maar wel super als je dan toch in de prijzen valt.

In 2012 werden we gecoacht door het Wella team en hadden we Hester Werner als coach. Ik behaalde de Gold Award en mocht in het najaar deelnemen aan de internationale editie van de Trend Vision Award in Madrid.”

 

World Trend Vision Award 2012

“De internationale wedstrijd in Madrid in 2012 was een ware beleving De wedstrijd was zeer intens en duurde vier volle dagen maar dit ging als een sneltrein voorbij. Op de laatste dag was de finale show in het theater van het grootste beursgebouw van Madrid, een waar spektakel wat ook live werd gestreamd op internet. Ik mocht dat Nederland vertegenwoordigen. Na de show was er een beoordeling door het publiek waar de winnaars uit voortkwamen.

De internationale award wonnen we niet, maar de gehele ervaring was onbetaalbaar: We stonden namens De Knipperij in Madrid met alle nummer 1 winnaars van alle deelnemende landen, dus met heel de wereld en bewijzen te kunnen werken op het allerhoogste niveau!”


Wella Trend Vision Award 2013

TrendVision Award Wella Knipperij winnaar 2013“In 2013 was Hester wederom onze coach. In dat jaar won ik Zilver in de categorie Color Award. Ik heb een creatie gemaakt met veren die ik had gekleurd en die ik vervolgens in het kapsel van het model heb verweven.

De uitreiking was dit maal in de beurs van Berlage in Amsterdam. Wederom een hele grote happening waar ik wederom het podium mocht bestijgen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

    Uw email*
    * Ja, ik ga akkoord met het privacy statement